Bahan bahan
2 peha ayam penuh (potongan chicken
chop)
2 sudu besar kicap cair 'orkid'
halia 1½ setengah inci
3 ulas bawang putih
Tepung putih
Tepung putih
Minyak secukupnya untuk menggoreng
- Potong antara 8-10 keping peha ayam, gunakan
garfu untuk tusukkan daging ayam.
- Untuk melumatkan halia dan bawang putih,
gunakan 'fine grater'. Kita perlukan kedua dua pulpa/pulps dan jus.
- Gaul sama rata halia, bawang putih dan ayam.
Perap antara 15 minit - ½ jam.
- Buang kicap dan jus yang berlebihan.
- Sebelum menggoreng, ayam disadur bersama tepung terlebih dahulu.
- Panaskan minyak secukupnya dan goreng ayam.
Hiaskan ayam goreng dengan kobis yang
di hiris halus dan lemon on the side untuk diperah ke atas ayam goreng.
No comments:
Post a Comment