Bahan
bahan
Kentang
470 gm atau kentang besar 2 biji/dengan kulit
Lobak
merah, Carrot 18gm
Timun
Jepun 1½ inci
Bawang
kuning 15gm
Secubit
garam
Secubit
lada hitam
2 sudu
besar mayonais kewpie
- Kentang
direbus sehingga lembut, buangkan airnya dan dibiarkan sementara.
- Hiris
halus timun Jepun, bawang dan carrot. Guna timun yang berdiameter kecil
dan lobak merah dipotong ¼.
- Kentang
dilenyek kasar, masukkan garam, lada hitam, mayo dan digaul terlebih
dahulu. Kemudian masukkan timun, carrot dan bawang, samaratakan.
Anda juga boleh menggunakan cutter yang sebegini/di bawah, selepas dihiris, perah kering air daripada timun dan bawang.
Cutter yang boleh didapati di Daiso |
No comments:
Post a Comment