Mengenai

Kami

Kami adalah sekumpulan autie dan uncle yang terdiri daripada orang tempatan dan juga Jepun. Fokus kami adalah menambah pengetahuan orang ramai untuk memahami masakan Jepun lebih dekat lagi dan kami masih menyelidik makanan yang lain yang boleh dipamirkan di halaman web ini. Menyelidik maksudnya ialah mencari gantian kepada barangan asal/subsitute. 
Untuk mencari gantian ni tak mudah sebab kita perlu adventure makanan dan try menyesuaikan bermacam macam gantian, ada kalanya adventure jadi venture sebab, kesemua gantian/substitute hancur.
Kita semua faham, citarasa juga memainkan peranan penting, samada kita puas atau tidak makan makanan asing. Kalau anda boleh adapt makanan Jepun, calorienya rendah, boleh kurus dan sihat. Anda cuma perlu kawal kandungan kicap dan gula di dalam makanan. Ada juga makanan Jepun yang mengikut season, musim panas atau musim sejuk. Saya, Cynthia, yang lead halaman web ini, masih berkerja keras untuk mencari resources yang sesuai untuk consumption semua. 
Yang penting, ada kepuasan makan, calorie tak tinggi sangat, perut kenyang tapi very functional. Bagi saya, apa yang saya perlukan daripada makanan, kesemuanya saya sudah miliki. 

Regards,
Cynthia


Hak cetak milik/Copyright
Segala kandungan text, imej, gambar, video jikalau ada, adalah hakmilik "jommasakalajepun.blogspot.com". Pencetakkan semula dilarang samasekali. Sebaliknya, anda boleh menulis dan meminta kebenaran di alamat berikut:
thinknolonger@gmail.com 

Kandungan dan gambar boleh dipromosikan dengan mencatatkan,
sumber :"jommasakalajepun.blogspot.com"


Penafian/Disclaimer
Walaupun asalnya hidangan masakan ini daripada Jepun, rasanya akan berbeza daripada yang asli terutamanya kerana: 
  • Ramuan dan bahan bahan telah diubah suai mengikut citarasa tempatan. 
  • Tiap-tiap negeri/soil mengeluarkan sayuran yang berbeza rasa, saiz dan rupa, walaupun jenis kumplulan adalah sama.
Kami tidak akan bertanggung-jawab keatas sebarang kerugian yang berpunca dari:
  • Kerosakan alat atau perkakas dapur yang anda gunakan. 
  • Sebarang alahan/allergy makanan, begitu juga dengan masalah kesihatan yang lain, contohnya kencing manis, darah tinggi dan sebagainya, jikalau ada, oleh pengguna setelah mencuba bahan bahan yang disyorkan di dalam resipi ini.
Sila gunakan resipi-resipi ini dengan bijak.

kemaskini terakhir: April 2018



No comments:

Post a Comment